Уеб дизайн

Бъдете забелязани с Уеб дизайн от нас, където функционалността среща елегантността в изработката на уебсайтове по поръчка, които не само привличат вниманието, но и работят безпроблемно на всички устройства. В дигиталната ера, в която първите впечатления се пораждат именно от визията на сайта и са от основно значение, нашата услуга за уеб дизайн е посветена на създаването на онлайн изживявания, които да бъдат едновременно ангажиращи и ефективни.

В основата на нашия подход стои най-вече разбирането, че вашият уебсайт е дигиталното лице на бранда ви. Екипът ни има богат опит в съчетаването на най-новите уеб технологии с принципите на дизайна, за да създаде уебсайтове, отразяващи вашата идентичност.

От първоначалната концепция до финалния вариант, ние ще работим, за да гарантираме, че вашето онлайн присъствие е не просто видимо, но и запомнящо се. Можем да съдействаме от обикновени крейтив изображения, през лендинг страници, които продават успешно, да стигнем до UX идеи за най-доброто решение за вашите цели. Независимо дали става въпрос за създаване на продуктов уебсайт, който да презентира продуктите ви в най-добрата им светлина, или проектиране на уеб продукт, който да говори за вашата креативност, нашата основна цел е да предоставим уеб изживяване, което да отличи и позиционира вашият бранд.

Откроете се в дигиталния свят с услугата за криейтив уеб дизайн на IMG Creative. Вашето дигитално пътешествие започва тук, където всеки пиксел е част от вашата идея, чакаща да бъде разказана.

Дизайн на сайт

При тази услуга всеки цвят е внимателно подбран, за да отрази същността на бранда ви, като гарантира, че вашето онлайн присъствие не просто се забелязва, но се и запомня.

Редизайн на сайт

Променете своята позиция в дигиталния свят с услугата “Редизайн на уебсайтове”. Вижте как вашият уебсайт започва да впечатлява и ангажира, за да може да достигнете до вашата аудитория още по-категорично от преди. Редизайнът ви трябва да вълнува и продава. Ние го можем!

Дизайн на лендинг страница

Нашият екип от опитни дизайнери предлага индивидуален подход при създаването на лендинг страница. Дизайнът по поръчка отразява по най-добрия начин целите и визията на вашия бизнес. Лендинг страницата ви трябва да има цел. Разкажете ни я и ние ще направим проучването и криейтив изпълнението му. 

Одит на уеб проект и QA мониторинг

Отключете пълния потенциал на вашите дигитални активи с услугата за одит на уеб проекти и мониторинг или одит на качеството на IMG Creative, а ние ще ви гарантираме, че всеки аспект на вашия сайт надхвърля дори най-високите стандарти за съвършенство. Често нещо се пропуска, имате нужда от криейтив екипа ни. Нашият прецизен подход ще идентифицира и усъвършенства всеки детайл, от използваемостта до производителността, като осигурява безупречно онлайн изживяване за вашите потребители.

Може би имате нужда и от Графичен и печатен дизайн Лого и бранд идентичност Дизайн на дигитално съдържание Дизайн на маркетинг съдържание Уеб дизайн

Може би имате нужда и от Графичен и печатен дизайн Лого и бранд идентичност Дизайн на дигитално съдържание Дизайн на маркетинг съдържание Уеб дизайн

Често задавани въпроси!

Уеб дизайнът е процесът на създаване на визуалната част на уебсайт, включително изгледът, структурата и интерактивността. Той обхваща множество различни аспекти, включително оформление на уеб страниците, избор на цветове, шрифтове, графики и цялостна визуална естетика. Основната цел на уеб дизайна е да предостави приятно и ефективно потребителско изживяване, което включва лесна навигация, бързо зареждане и достъпност на съдържанието.

Основни елементи на уеб дизайна

 1. Лейаут (разпределение): Разположението на елементите на уеб страницата, като заглавия, текст, изображения и бутони. Добрият лейаут осигурява яснота и логична структура, която улеснява потребителите да намерят това, което търсят.
 2. Цветове: Изборът на цветова схема, която съответства на бранда и привлича вниманието на потребителите. Цветовете трябва да бъдат хармонично комбинирани и използвани с цел създаване на естетически приятна и функционална визия.
 3. Типография: Изборът на шрифтове, размери и стилове на текста. Правилната типография подобрява четливостта и помага за предаване на посланията по ясен и ефективен начин.
 4. Графики и изображения: Използването на визуални елементи като лога, снимки, иконки и илюстрации. Те допринасят за привлекателността на сайта и могат да обясняват или подчертават съдържанието.
 5. Навигация: Структурирането на менюта и линкове, които водят потребителите през различните секции на уебсайта. Добрата навигация е интуитивна и лесна за следване.
 6. Съдържание: Текстовете и медийното съдържание на уебсайта. Качественото съдържание е ключово за задържане на потребителите и за подобряване на SEO (оптимизация за търсачки).

Важността на уеб дизайна

Уеб дизайнът е критичен за първото впечатление, което уебсайтът създава у потребителите. Един добре проектиран уебсайт:
 • Подобрява потребителското изживяване: Лесната навигация и визуалната привлекателност задържат посетителите по-дълго и ги насърчават да се връщат.
 • Увеличава конверсиите: Удобният и атрактивен уебсайт улеснява потребителите да извършват желаните действия, като покупка или регистрация.
 • Подсилва бранда: Качественият уеб дизайн отразява професионализма и стойностите на компанията, изграждайки доверие у потребителите.
 • Оптимизира за търсачки: Добре структуриран и оптимизиран уебсайт се класира по-високо в търсачките, привличайки повече органичен трафик.

Тенденции в уеб дизайна

С развитието на технологиите и променящите се предпочитания на потребителите, уеб дизайнът продължава да се развива. Някои от актуалните тенденции включват:
 • Мобилен първо (mobile-first) дизайн: С нарастващата употреба на мобилни устройства, уебсайтовете трябва да бъдат оптимизирани за малки екрани.
 • Минимализъм: Изчистените и опростени дизайни с минимални елементи и бялото пространство са популярни, защото подобряват четливостта и фокуса върху съдържанието.
 • Интерактивност: Анимации, интерактивни елементи и микроинтеракции, които подобряват потребителското изживяване.
 • Тъмни режими: Предлагането на тъмна тема като опция за потребителите, което е по-лесно за очите при ниска осветеност.
Уеб дизайнът е ключов аспект от изграждането на успешен онлайн присъствие и играе важна роля в постигането на бизнес целите ви. Съчетанието на функционалност и естетика създава привлекателен и ефективен уебсайт, който привлича и задържа потребителите.
Добре изграденият уеб дизайн привлича потребителите, подобрява потребителското преживяване и увеличава конверсиите, което може да доведе до по-голям успех на вашия бизнес. Уеб дизайнът е критично важен за успеха на всеки бизнес в съвременния дигитален свят. Първото впечатление, което потенциалните клиенти получават от вашия уебсайт, може да бъде определящо за техния интерес и доверие към вашата марка. Добре проектираният уебсайт не само привлича вниманието, но и създава усещане за професионализъм и надеждност. Основните предимства на качествения уеб дизайн включват:
 • Увеличена видимост и по-добро SEO: Уебсайт с оптимизиран дизайн се класира по-високо в търсачките.
 • По-добро потребителско изживяване: Лесната навигация и атрактивният дизайн задържат посетителите по-дълго.
 • Повишена конверсия: Добре структурираният уебсайт може да увеличи броя на конверсиите, като улеснява процеса на покупка или контакт.
 • Изграждане на доверие и авторитет: Професионалният дизайн повишава доверието в бизнеса ви.
Процесът на редизайн на уебсайт включва няколко ключови етапа:
 1. Анализ и оценка: Оценяваме текущия уебсайт, за да идентифицираме слабостите и областите за подобрение.
 2. Планиране: Определяме цели и стратегии, които отговарят на нуждите на вашия бизнес.
 3. Дизайн: Разработваме нов дизайн, който е модернизиран и съобразен с последните тенденции.
 4. Разработка: Прилагане на новия дизайн в платформата, като се осигурява функционалност и съвместимост.
 5. Тестове и оптимизация: Провеждаме обширни тестове за да гарантираме, че всичко работи безупречно.
 6. Пускане и мониторинг: Новият уебсайт се пуска на живо и продължава да се следи за потенциални проблеми и възможности за оптимизация.
Нашите услуги по уеб дизайн включват създаване на уникални дизайни, оптимизирани за мобилни устройства, удобни за потребителите и съобразени с вашата бранд идентичност. Нашите уеб дизайн услуги включват:
 • Персонализиран дизайн: Създаваме уникални дизайни, съобразени с вашия бранд и целевата ви аудитория.
 • Респонсив дизайн: Осигуряваме, че уебсайтът ви изглежда отлично на всички устройства, включително мобилни телефони и таблети.
 • SEO оптимизация: Оптимизираме уебсайта за по-добро класиране в търсачките.
 • Интеграция на функции: Включваме необходимите функции като форми за контакт, онлайн магазини и др.
 • Поддръжка и актуализации: Предоставяме текуща поддръжка и актуализации, за да се гарантира, че уебсайтът ви остава актуален и функционален.
Времето за уеб дизайн може да варира в зависимост от сложността на проекта. Обикновено процесът включва няколко стъпки и може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца.
Процесът на уеб дизайн обикновено включва анализ, концепция, дизайн, разработка, тестване и пускане в експлоатация. Ето и някои от основните стъпки на уеб дизайна:
 1. Събиране на изисквания: Определяне на цели, аудитория и функционалности.
 2. Планиране и скициране: Създаване на архитектурата на сайта и изработване на прототипи.
 3. Дизайн: Разработване на визуалния дизайн и потребителски интерфейс.
 4. Разработка: Кодиране и интеграция на дизайна и функционалностите.
 5. Тестове: Провеждане на тестове за съвместимост, скорост и функционалност.
 6. Пускане: Пускане на сайта на живо и мониторинг.
Цената за изработка на уебсайт също зависи от няколко фактора, включително броя на страниците, желаните функции, сложността на дизайна и др. Основните ценови диапазони са:
 • Малки уебсайтове: От 1,000 до 3,500 лева.
 • Средни уебсайтове: От 3,500 до 10,000 лева.
 • Големи и сложни уебсайтове: Над 10,000 лева.
За да получите точна оферта, е необходимо да проведем консултация и да анализираме вашите изисквания.
Процесът на фиксиране на цената за изработка на уебсайт включва анализ на вашите изисквания, обсъждане на желаните функции и дизайн, и след това предоставяне на индивидуална оферта с цената за проекта. Процесът на определяне на цената включва:  
 1. Консултация: Обсъждане на вашите нужди и изисквания.
 2. Оценка на проекта: Анализ на обхвата и сложността на проекта.
 3. Предлагане на оферта: Създаване на подробна оферта, включваща всички разходи и срокове.
 4. Одобрение: Преглед и одобрение на офертата от клиента.
Дизайнът на лендинг страница се прави с конкретна цел – да превърне посетителите в потенциални клиенти или да насърчи тяхното участие в определено действие. Лендинг страниците са насочени към една конкретна кампания или оферта и имат за цел да предоставят ясна и концентрирана информация, която води потребителите към вземане на решение. Основните цели на лендинг страниците включват:
 • Генериране на лидове: Събиране на контактна информация чрез форми за регистрация.
 • Продажба на продукти или услуги: Промоция на конкретен продукт или услуга с ясни призиви за действие (CTA).
 • Промоционални кампании: Подкрепа на маркетингови кампании, като раздаване на купони или участие в състезания.
 • Информиране: Предоставяне на информация за нови продукти, събития или специални предложения.

Колко струва изработката на една лендинг страница?

Цената за изработката на лендинг страница може да варира значително в зависимост от сложността на дизайна, изискваните функционалности и опита на дизайнера или агенцията. Обикновено ценовият диапазон е следният:
 • Базова лендинг страница: От 500 до 1,500 лева. Това включва прост дизайн с основни елементи и стандартни функционалности.
 • Средно сложна лендинг страница: От 1,500 до 3,000 лева. Включва по-сложен дизайн, допълнителни функционалности и интеграции.
 • Премиум лендинг страница: Над 3,000 лева. Тук се включват персонализиран дизайн, сложни интеграции, анимации и други специални елементи.

Каква е разликата между лендинг страница и продажбена фуния?

Лендинг страницата и продажбената фуния имат различни роли в маркетинговите стратегии, въпреки че често работят заедно.
 • Лендинг страница: Това е единична страница, създадена с конкретна цел да накара посетителя да предприеме едно конкретно действие, като например регистрация или покупка. Лендинг страниците са целеви и фокусирани върху една оферта или кампания.
 • Продажбена фуния: Това е поредица от стъпки, които водят потенциалния клиент през различни етапи на процеса на покупка – от първоначалното запознаване с продукта до финализирането на покупката. Фунията включва множество точки на взаимодействие, като лендинг страници, последващи имейли, реклами и др.

Каква е целта на лендинг страницата за бизнеса ви?

Целта на лендинг страницата за бизнеса е да оптимизира процеса на конверсия и да максимизира възвръщаемостта на инвестициите (ROI) от маркетинговите кампании. Това се постига чрез:
 • Фокусиране върху конкретна цел: Лендинг страниците са създадени за да подтикват потребителите към едно конкретно действие, минимизирайки разсейването.
 • Подобряване на потребителското изживяване: Дизайнът и съдържанието на лендинг страницата са оптимизирани за лесно навигиране и бързо разбиране на офертата.
 • Повишаване на конверсиите: Чрез ясни и привлекателни призиви за действие (CTA), лендинг страниците насърчават посетителите да предприемат желаните действия.
 • Измерване на успеха: Лендинг страниците позволяват лесно проследяване на ефективността на кампаниите чрез аналитични инструменти, което помага за оптимизацията и подобряването на бъдещите стратегии.
Лендинг страниците са мощен инструмент за увеличаване на ефективността на маркетинговите усилия и за постигане на конкретни бизнес цели.

Какво представлява услугата за одит на уеб сайт?

Услугата за одит на уеб сайт включва детайлна проверка и анализ на вашия уебсайт, за да се идентифицират и коригират потенциални проблеми и да се подобри неговата ефективност, сигурност и потребителско изживяване. Основните аспекти на одита включват:
 • Технически одит: Проверка на кода, структурата, скоростта на зареждане и съвместимостта с различни браузъри и устройства.
 • SEO одит: Анализ на оптимизацията за търсачки, включително ключови думи, мета тагове, линкове и съдържание.
 • Одит на потребителското изживяване (UX): Оценка на навигацията, дизайна, използваемостта и достъпността на уебсайта.
 • Сигурност: Проверка за уязвимости, защита на данните и мерки за сигурност.
 • Съдържание: Анализ на качеството и релевантността на съдържанието, както и неговата структура и формат.

Колко струва услугата за QA одит на уеб сайт?

Цената за QA одит на уеб сайт може да варира в зависимост от обхвата и сложността на проекта. Обикновено ценовият диапазон е следният:
 • Основен QA одит: От 500 до 2,000 лева. Включва базов технически и функционален анализ.
 • Средно ниво QA одит: От 2,000 до 3,000 лева. Включва подробен анализ на потребителското изживяване, сигурността и SEO.
 • Премиум QA одит: Над 3,000 лева. Обхваща изчерпателен одит на всички аспекти на уебсайта с препоръки за оптимизация и подобрения.

Какво означава QA?

QA означава Quality Assurance (Гарантиране на качеството). В контекста на уеб дизайн и разработка, QA процесът включва систематични дейности, които гарантират, че уебсайтът отговаря на определени стандарти за качество. Целта на QA е да идентифицира и отстрани грешки и несъответствия, преди уебсайтът да бъде пуснат на живо. Основните аспекти на QA включват:
 • Функционално тестване: Уверяване, че всички функционалности на уебсайта работят правилно.
 • Тестове за съвместимост: Проверка на съвместимостта с различни браузъри, устройства и операционни системи.
 • Тестове за натоварване: Оценка на производителността на уебсайта при високо натоварване.
 • Сигурност: Проверка за уязвимости и прилагане на мерки за защита.
 • Тестове за използваемост: Оценка на потребителското изживяване и идентифициране на потенциални подобрения.

Как се проследява процесът при правенето на един уеб сайт?

Процесът на създаване на уебсайт обикновено включва няколко ключови етапа, като всяка стъпка е внимателно проследена и документирана:
 1. Планиране и събиране на изисквания:
  • Определяне на целите на уебсайта и целевата аудитория.
  • Събиране на изисквания и спецификации от клиента.
  • Създаване на проектен план и график.
 2. Дизайн:
  • Разработване на прототипи и макети на уебсайта.
  • Одобрение на дизайна от клиента.
  • Създаване на визуален дизайн и графики.
 3. Разработка:
  • Превръщане на дизайна в работещ уебсайт чрез кодиране.
  • Интеграция на функционалности и бази данни.
  • Проверка на съвместимостта и оптимизация за различни устройства и браузъри.
 4. Тестване (QA):
  • Провеждане на функционални тестове, тестове за съвместимост и тестове за натоварване.
  • Коригиране на грешки и несъответствия.
  • Проверка на сигурността и потребителското изживяване.
 5. Пускане:
  • Финална проверка и одобрение от клиента.
  • Публикуване на уебсайта на живо.
  • Наблюдение и поддръжка за гарантиране на безпроблемна работа.
 6. Поддръжка и актуализации:
  • Редовна поддръжка и актуализации на уебсайта.
  • Мониторинг за проблеми и тяхното бързо разрешаване.
  • Адаптиране и оптимизация на уебсайта според променящите се нужди и технологии.
Процесът на QA е неразделна част от целия цикъл на разработка и помага за гарантиране на високото качество и функционалност на крайния продукт.
Процесът на фиксиране на цената за изработка на уебсайт включва анализ на вашите изисквания, обсъждане на желаните функции и дизайн, и след това предоставяне на индивидуална оферта с цената за проекта.  Възможно е да има допълнителни такси, свързани с:
 • Хостинг и домейн: Годишни такси за поддръжка на уебсайта онлайн.
 • Поддръжка и актуализации: Редовна поддръжка и актуализации на сайта.
 • Допълнителни функционалности: Добавяне на нови функции или услуги, които не са включени в първоначалния договор.
 • Лицензии за софтуер: Такси за използване на специфични платформи или инструменти.
Надявам се, че тези отговори ви помогнаха да разберете по-добре процеса и важността на уеб дизайна за вашия бизнес. Ако имате допълнителни въпроси или нужда от персонализирана оферта, не се колебайте да се свържете с екипът ни в IMG Creative по телефон или имейл. Може дори да полвате бутона “Подай задача” горе в менюто на сайта.